Balkong

Rehabilitering balkong

Balkonger er definitivt den mest utsatte delen av bygningsmassen og det er ingen hemmelighet at dårlig eller uteblitt vedlikehold med tiden kan føre til store skader i betongen og armeringen. Det er viktig å tenke på at overflatene må tåle et bredt spekter av temperatursvingninger, samt fukt fra regn og ikke minst UV-stråling. Sørg for å ha korrekt og faglig utført overflatebehandling for å maksimere levetiden på balkongen.

Med tiden vil det oppstå såkalt korrosjon i en balkong, noe som vil si at kjemiske endringer som følge av f.eks fukt eller forurensning gjør at volumet utvider seg og dermed slår sprekker. I disse tilfellene vil Christiania Fasade kunne gå inn og totalrehabilitere balkongen ved å bl.a fjerne løs og skadet betong og tette sprekker, samt bytte ut armering ved behov.

Balkongglass

Innglassing av balkonger

En innglasset balkong skaper privatliv og åpner opp mulighetene for å få et helt nytt rom som kan benyttes året rundt. I tillegg til at innglassing byr på hyggelige stunder i all slags vær, vil innretningen også beskytte balkongen og samtidig fungere støydempende. Det er også en kjent sak at boliger med innglasset balkong ofte stiger i verdi, da det er svært ettertraktet.

Det finnes mange måter å utføre innglassing av balkonger på og det varierer ofte utfra bygningsmasse, ønsket materiale og naturligvis lommeboken.

Christiania Fasade har ekspertise innen dette feltet og vil etter en hyggelig befaring, lett kunne rådgi kunde på valg av type innglasset balkong og hensiktsmessig valg av materiale, satt opp mot kundes budsjett. 

Søknadsplikt

Alt av arbeid som medfører endring, utvidelse eller innglassing av balkonger er søknadspliktig. Det skal dokumenteres og rapporteres til plan og byggningsetaten. Det er viktig å oppfylle de satte formkravene og tenke på alt fra materialbruk til brannsikkerhet i denne prosessen.

Heldigvis har Christiania Fasade dyktige prosjektledere som gjerne bistår våre kunder med søknadsprosessen – slik at alt går trygt, ryddig og effektivt for seg.

Closeup of business woman making notes in document. Entrepreneur sitting at desk and writing. Paperwork concept. Cropped view.